Ingredienten
4 personen
Gerecht
- 400g rijstnoedels (weken in warm water)
- 4 tl knoflook puree
- 2 sjalotjes, fijn gehakt
- 240g garnalen
- 80g tofu, in blokjes
- 4 eieren
- 4 el arachide olie
- 40g geroosterde pinda's, gemalen
- 1 tl chilipoeder
- 200g taugé
- 1 limoen
- 200g bieslook, fijn gehakt
- 200g koriander, fijn gehakt
Kruidenpasta
- 8 el Tamanrindepasta
- 6 el vissaus
- 2 el rijstazijn
- 2 tl limoensap
- 2 el zoete chili ketchup
- 2 schijven palmsuiker, gehakt
Bereiding
Gewokte garnalen met rijstnoedels. Op smaak gebracht met een Thaise kruidenpasta.
- 1Maak eerst de Pad Thai kruidenpasta: meng hiervoor 8 el tamarindepasta, 6 el vissaus, 2 el rijstazijn, 2 tl limoensap, 2 el zoete chili ketchup en 2 schijfje palmsuiker in een kom en zet even aan de kant.
- 2Kook de rijststicks volgens de verpakking en giet af met koud water.
- 3Verhit olie in een wok en roerbak de knoflookpasta en voeg de sjalot toe.
- 4Roerbak vervolgens de garnalen 1-2 min tot ze roze zijn, doe de tofublokjes erbij.
- 5Schuif de ingrediënten in de wok naar een kant en bak aan de andere kant 4 geklopte eieren (scrambled). Als het ei gaar is, meng je alles door elkaar in de wok.
- 6Voeg nu de rijststicks toe en giet je zelfgemaakte Pad Thai kruidenpasta er overheen. Roerbak alles in circa 1 minuut door elkaar.
- 7Strooi de helft van de gemalen pinda’s, verse Tauge en Chinese bieslook op de Pad Thai en roer het geheel.
- 8Garneer met gemalen pinda’s, verse taugé, partje limoen, chilipoeder, bieslook en koriander blaadjes.
- 9Smakelijk eten!