Surinaamese Saoto

Ingredienten

6 personen

Gerecht

  • 3l water
  • 600g soepkip (liefst bouten)
  • 4cm laos
  • 4 teentjes knoflook (heel laten)
  • 1 ui
  • 1 tak citroengras (sereh)
  • 1 salam blaadje
  • 2 grote bouilionblokjes
  • 1 tuinkruidenbouilion
  • 1 tl witte peper

Garnietuur

  • 6 gekookte eieren
  • 300 gram taugé
  • 2 pakjes gebakken aardappelstokjes
  • gebakken vermicelli
  • gebakken uitjes
  • 2 dubbele kipfilet gefileerd
  • 1 takje selderij (fijngesneden)
  • 1 peper
  • 5 el zoute ketjap

Extra nodig

  • Soeppan

Bereiding

  • 1Hak de soepkip in 3 of 4 grote stukken ( of laat het doen door de slager).
  • 2Was de kip en de kipfilet en kook 3 liter water in een ruime pan. Doe daar de kip, de kipfilet, de laos, knoflook, ui, citroengras, 1 salamblaadje, bouillonblokjes en witte peper in.
  • 3Haal na een halfuur koken de kipfilet eruit. Kook de soep 1 uur verder op een zacht vuurtje. Proef tussenduur of de soep voldoende smaak heeft, voeg eventueel als er niet genoeg smaak aanzit qua zout tuinkruidenbouillon of maggiblokjes toe.
  • 4Fileer ondertussen de kipfilet, kook en pel de eieren.
  • 5Maak de taugé schoon. ( als u zelf de vermicelli bakt doe dat dan ook op het zelfde moment met een laagje olie in een koekenpan).
  • 6Doe al deze ingrediënten in aparte schalen. Hou de peper even onder de hete kraan en verwijder de zaadjes.
  • 7Doe de peper in een schaaltje met 5 lepels zoute ketjap. Pers het fijn en meng het, dit is de ketjap sambal.
  • 8Neem een eenpersoons soepkom en doe daar het ei in gevolgd door de taugé, gebakken aardappelstokjes. een beetje gebakken uitjes, de gefileerde kipfilet, en boven op de vermicelli.
  • 9Schenk daarna de soep erover heen en garneer het met een beetje selderij. Voeg eventueel een beetje ketjapsambal bij de soep toe als u het pittiger wilt hebben.
  • 10Smakelijk eten!

Online bestellen is momenteel NIET mogelijk.
Onze excuses voor het ongemak.

X