Ingredienten
4 personen
Gerecht
- 1 pakje soft tahoe
- 16 gepelde garnalen
- 60g glasnoedels
- 60g gedroogde Chinese paddenstoelen
Sausmix
- 3 teentjes knoflook
- 1 tl knoflook en kippenbouillon poeder
- 2 el Shaoxing kookwijn
- 1 el vissaus
Garnering
- 1 Spaanse peper
- 1 lente ui
- gebakken sjalotjes
- koriander
Garneersaus
- 60ml olie
- 3 el seafood sojasaus
- 1 tl sesamolie
Bereiding
Gestoomde tahoe met garnalen en glasnoedels. Op smaak gebracht met seafood sojasaus.
- 1Snijd de tahoe in 16 blokjes. Ontdooi de garnalen en dep ze droog.
- 2Week apart van elkaar de glasnoedels en de Chinese paddenstoelen. Week gedroogde Chinese paddenstoelen in warm water gedurende 2 uur en de glasnoedels tot ze zacht zijn. Giet het water van de glasnoedels af en zet 100 ml van het vocht van de Chinese paddenstoelen opzij. Snijd de paddenstoelen in plakjes.
- 3Snijd de knoflook fijn. Mix de ingrediënten voor de sausmix in een kleine kom, doe de garnalen erbij en marineer ze gedurende 30 minuten.
- 4Meng de vermicelli en de Chinese paddenstoelen in een schaal dat in een stoompan past. Verdeel de tahoe over de vermicelli. Plaats op elk tahoe blokje 1 garnaal, giet de overgebleven sausmix en het vocht van de paddenstoelen erbij.
- 5Stoom de tahoe in circa 15 minuten gaar.
- 6Snijd de lente-uitjes in dunne repen, snijd de koriander grof en de rode peper in dunne ringen. Houd een gedeelte apart voor de garnering.
- 7Haal het bord uit de stoompan. Beleg de tahoe met de lente-uitjes, koriander en de rode pepers.
- 8Verhit in een steelpan de olie tot het kookpunt. Haal het pannetje van het vuur en voeg de rest van de lente-uien, koriander en de rode pepers toe. Giet daarna de sojasaus bij de olie en roer. Giet voorzichtig de hete olie over het gerecht heen en besprenkel met een beetje sesamolie.
- 9Smakelijk eten!