Ingredienten
4 personen
- pak dun noodles
- 2 a 3 kipfilets (in blokjes)
- 1 ui (gesneden)
- 5 grote theelepels marinade (zonder peper) of moksi marinade
- 3 el zoute ketjap
- 1 el geraspte gember
- 1 teen knoflook
- 1 tl tomatenpuree
- 6 takken soepselderij
- 1 tl tuinkruiden bouillon of 1 a 2 maggi blokjes
- snufjes witte peper
- 1 el zonnebloemolie
Extra benodigdheden
- Kookpan
- Wok
- Ruime schaal
Bereiding
- 1Kook de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de bami goed uitlekken.
- 2Als dat eenmaal gebeurt is dan een ruime schaal nemen om de bami te marineren. Dit doe je met 1 eetlepel zoute ketjap, 2 eetlepels helen/moksi marinade ketjap, een halve theelepel tuinkruiden bouillon, een snufje witte peper en pers 1 teentje knoflook. (LET OP: alleen de geperste knoflook gebruiken de rest even apart houden).
- 3Dit alles goed met de bami vermengen het liefst met je handen goed mixen.
- 4Neem een wok daarin de grote lepel olie. Als de olie warm is de gesneden ui en de theelepel tomaten puree bakken circa 1 a 2 minuten niet aan laten branden.
- 5Daarna de kipfilet meebakken als die bijna gaar is voeg je de 2 eetlepels zoute ketjap, 3 grote eetlepels marinade, gember, een snufje witte peper en een halve theelepel tuinkruiden bouillon toe.
- 6Laat dit alles ongeveer 5 minuten koken er moet een lekkere stroperige jus ontstaan voor de verdere bereiding van de bami.
- 7Doe de helft van de kipfilet met jus in een kom en zet dit even apart.
- 8Doe de helft van de gemarineerde bami in de wok en vermeng het met de kipfilet en jus.
- 9Goed laten doorbakken en vervolgens de zelfde stap herhalen met de andere helft van de bami en de apart gezette kipfilet met jus.
- 10Maak de bami af door selderij fijn te snijden en te mengen met de bami.
- 11Smakelijk eten!