Ingredienten
6 personen
Gerecht
- 3l water
- 600g soepkip (liefst bouten)
- 4cm laos
- 4 teentjes knoflook (heel laten)
- 1 ui
- 1 tak citroengras (sereh)
- 1 salam blaadje
- 2 grote bouilionblokjes
- 1 tuinkruidenbouilion
- 1 tl witte peper
Garnietuur
- 6 gekookte eieren
- 300 gram taugé
- 2 pakjes gebakken aardappelstokjes
- gebakken vermicelli
- gebakken uitjes
- 2 dubbele kipfilet gefileerd
- 1 takje selderij (fijngesneden)
- 1 peper
- 5 el zoute ketjap
Extra nodig
- Soeppan
Bereiding
- 1Hak de soepkip in 3 of 4 grote stukken ( of laat het doen door de slager).
- 2Was de kip en de kipfilet en kook 3 liter water in een ruime pan. Doe daar de kip, de kipfilet, de laos, knoflook, ui, citroengras, 1 salamblaadje, bouillonblokjes en witte peper in.
- 3Haal na een halfuur koken de kipfilet eruit. Kook de soep 1 uur verder op een zacht vuurtje. Proef tussenduur of de soep voldoende smaak heeft, voeg eventueel als er niet genoeg smaak aanzit qua zout tuinkruidenbouillon of maggiblokjes toe.
- 4Fileer ondertussen de kipfilet, kook en pel de eieren.
- 5Maak de taugé schoon. ( als u zelf de vermicelli bakt doe dat dan ook op het zelfde moment met een laagje olie in een koekenpan).
- 6Doe al deze ingrediënten in aparte schalen. Hou de peper even onder de hete kraan en verwijder de zaadjes.
- 7Doe de peper in een schaaltje met 5 lepels zoute ketjap. Pers het fijn en meng het, dit is de ketjap sambal.
- 8Neem een eenpersoons soepkom en doe daar het ei in gevolgd door de taugé, gebakken aardappelstokjes. een beetje gebakken uitjes, de gefileerde kipfilet, en boven op de vermicelli.
- 9Schenk daarna de soep erover heen en garneer het met een beetje selderij. Voeg eventueel een beetje ketjapsambal bij de soep toe als u het pittiger wilt hebben.
- 10Smakelijk eten!